Hoppa till sidans innehåll

Veckobrev v.52

30 DEC 2018 09:44
  • Skapad: 30 DEC 2018 09:44
Veckobrev v.52 2018


Hej
Hoppas ni fortfarande njuter av julen, maten, lite ledigt.

Trettondagscupen – Det är 6 anmälda lag. Det blir spel på Söndagen den 6/1. Är det någon som vill ta hand om köket? Det saknas fortfarande en person till Cathys och Matsarnas lag. Någon som är intresserad?

Veteran – 9 januari i Örebro. Ska vara 10 lag som kommer till oss. Någon som vill hjälpa till i köket?

Isen – Nu hoppas vi på att det som vi lärt oss ska kunna gå att praktisera så mycket som möjligt, för att få en så optimal is som möjligt.

Juniorer glöm inte er hemläxa 😊


Med vänlig hälsning Styrelsen

Regler Gällande från och med 1 oktober 2018. 4. SPELARNAS PLATS PÅ BANAN a) Icke-spelande laget: 1) Spelare ska stå stilla längs med sidlinjerna mellan frisiktslinjerna när motståndarna spelar ut, undantagna är I: Kapten och/eller vice-kapten som får stå stilla bakom baklinjen så länge inte spelandes lagkapten eller vicekapten störs. II: Motståndaren som ska spela nästa sten som får stå vid sidolinjen eller bakom hacken. Det icke-spelande lagets spelare får inte stå eller röra sig på något sätt som stör det spelande laget. Om så sker, eller någon annan extern händelse stör en spelare under utspelet, kan den störda spelaren välja att antingen låta stenen vara spelad eller att återplacera eventuellt rörda stenar och spela om stenen. b) Det spelande laget: Kaptenen, eller vice-kaptenen när kaptenen spelar sina stenar, väljer plats i boet. Kaptenen, eller vice-kaptenen ska befinna sig nedanför hogglinjen och på spelytan med minst en fot eller ett hjul (rullstolscurling) när laget spelar ut sin sten. Dock får denna spelare hjälpa till att sopa stenen även ovanför hogglinjen så snart den satts i spel. Vid brott mot denna regel ska den spelade stenen tas bort och rörda stenar återplaceras av det förfördelade laget. De spelare som inte står i boet eller spelar ut stenen ska ta position för att kunna sopa stenen. Det spelande laget har ansvar för att stoppa stenar från att glida in på annan bana.

(finns att läsa på http://www.curling.se/tavla/REGLER/)

Skribent: Johan Lindquist
Epost: Adressen Gömd

Curlingcenter i Örebro

 

facebook

 

FriskvardsChecken_195x101

 

5_fvkbanner_180x100

 

Postadress:
Örebro CS - Curling
Trängens IP Karlsgatan 62
70341 Örebro

Besöksadress:
Trängens IP Karlsgatan 62
70341 Örebro

Kontakt:
Tel: 019129400
E-post: This is a mailto link

Se all info